saar
roeien verbeteren coach on tour roeien Saar roeien Ratzeburg roeien Andalusië

roeien Saar

.....verbeter je roeitechniek in de skiff!

Als je je roeitechniek wilt verbeteren is de skiff één van de meest geschikte boottypes om dat te doen. De skiff geeft namelijk precies door waarmee je bezig bent. Echt de tijd nemen op rustig roeiwater de verschillende elementen van de roeihaal nauwkeurig en uitgebreid te oefenen , is daarbij cruciaal. Als je eenmaal de verschillen kunt ervaren tussen een goede techniek en de mindere variant, dan staat niets je in de weg om binnen korte tijd progressie te maken.

Natuurlijk is de oog van de camera daarbij een onontbeerlijk hulpmiddel. Maar al te vaak is hoe je denkt dat je roeit, niet hoe het werkelijk is. Daarom vinden tijdens de ochtendsessie opnamen plaats van je roeitechniek die aansluitend worden geanalyseerd. Naar aanleiding daarvan krijg je 's middags een individueel aangepast oefenconcept, dat op het water zorgvuldig begeleid en getraind wordt. Vervolgens ga je zelf aan de slag met de opdrachten, waarbij de instructeur natuurlijk nog een oogje in het zeil houdt.

Door zo intensief en geconcentreerd een aantal dagen bezig te zijn, ervaar je de balans, de verschillende facetten van de haal, het bootgevoel, het ritme, uiteindelijk als door een vergrootglas. Is dat eenmaal het geval, dan ben je ook steeds beter in staat met veel gevoel, en vooral tijdig, kleine correcties uit te voeren.

Voor je het weet roei je heerlijk ontspannen en glijdt de ranke skiff in volledige rust als nooit te voren door het water.

s25

Tijdens de cursus krijgt iedere deelnemer afhankelijk van zijn/haar gewicht een skiff toegewezen, die op de persoon wordt afgesteld. Er wordt geroeid in materiaal van Wintech. Daarnaast is het bij specifieke cursussen ook mogelijk te roeien in een skiff van Empacher of een wedstrijddubbeltwee van Filippi.

logo


roeien Saar

skiff-beginnend

skiff-gevorderd

personal coach

locatie

wanneer?

cursusinformatie

inschrijven


s26

saarrowingcenter.coms14


s33


nieuws

Met ingang van het seizoen 2014 worden de cursussen aan de Saar georganiseerd door Theo van den Broek en zullen verder voortgezet worden onder de naam Saarrowingcenter. Carla Beekman blijft als instructeur/coach betrokken bij de skiff cursussen in Dreisbach aan de Saar.

Het Saarrowingcenter komt voort uit de roeionderneming Roeiplezier/Enjoyrowing van Carla Beekman.

Sinds 1992 organiseert zij cursussen voor techniekverbetering in de skiff. Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, besloot zij in 2011 het aanbod verder uit te breiden met de locatie aan de Saar (D). Het aantal deelnemers verdrievoudigde!


.....contact: info@saarrowingcenter.com telefoon (mobiel) +31 6 512 00 637


Website©2013