saar
roeien verbeteren coach on tour roeien Ratzeburg roeien Andalusië

Profiel....

Carla Beekman roeit sinds 1972 en roeide 6 jaar actief wedstrijden. Sinds 1980 geeft ze instructie aan individuele roeiers en roeiploegen. Zij begon daarmee bij de Amsterdamse roeivereniging Willem III en breidde haar ervaring uit bij het Craftsbury Sculling Centre in de VS.

Daarna initieerde zij in 1992 het jaarlijkse European Sculling Camp in Ratzeburg, Duitsland, wat roeiers uit de breedtesport de gelegenheid biedt omgeven door de topfaciliteiten van de roeiacademie en begeleid door professionele instructeurs hun roeitechniek bij te schaven. Vervolgens was zij als instructeur enkele zomers werkzaam voor de Oostenrijkse Ruderclub Wolfgangsee. Hier was ze ook actief betrokken bij het sportschool-roeiproject. In Nederland gaf zij instructie voor Roeicentrum Berlage en initeerde daar opnieuw het Fifty-Fit-project.

Voor verschillende Nederlandse en buitenlandse roeiverenigingen verzorgde en verzorgt zij ondermeer skiff-clinics, techniekverbetering voor ploegen, als ook clinics voor roei-instructeurs. Inmiddels heeft de organisatie van gecombineerde vakantie/roeitechniekweken een vlucht genomen. In 2011 werd naast de locatie in Ratzeburg een tweede locatie aan de Saar (D) gerealiseerd. Dat resulteerde meteen in een verdrievoudiging van het aantal deelnemers naar zelfs ruim 170 in 2012! Inmiddels zijn de lang gekoesterde plannen een techniekcursus in Zuid-Spanje aan te bieden ook vol in ontwikkeling. Begin November 2013 vond een eerste testweek plaats en begin Maart 2014 was de eerste skiffcursus met 8 enthousiaste deelnemers een feit!

In 2014 kunnen roeiers ook via internet instructie krijgen van Carla Beekman. Samen met de roeier bespreekt en analyseert ze online de slowmotionvideo van de roeihaal, waarna gerichte technische oefeningen meegegeven worden. Daarnaast verkent ze de mogelijkheid de techniekcursussen vlakbij huis in Amsterdam aan te bieden. Dit laatste is gek genoeg misschien nog wel het meest ambitieuze project, maar wie weet......!


roec

logo


verbetering roeitechniek

verbetering samenroeien

opleiding instructeurs

incentives

profiel


emp

www.roeiplezier.nlvaart


roeien4

  • .....contact:roeiplezier@xs4all.nl telefoon +31(0)20-6186580, mobiel +31(0)6-20-613026 (voicemail uit)
  • Lees hier het privacy beleid persoonsgegevens (AVG)

    Website©2018