saar
roeien verbeteren coach on tour roeien Saar roeien Ratzeburg roeien Andalusië

roeien Saar

......een prachtige locatie

In de Duitse deelstaat Saarland, dichtbij de grens met Luxemburg, ligt aan de Saar het dorpje Dreisbach. Vanaf de stad Luxemburg ligt het hemelsbreed 50 km naar het oostzuidoosten. Over de weg vanuit Utrecht is de afstand ongeveer 430 km. De Saar is een zijrivier van de Moezel en stroomt in dit deel door een prachtig natuurgebied.

Verscholen tussen de steile beboste hellingen langs de oevers en met uitzicht op de rivier, staat het Saar Rowingcenter. Het gebouw was vroeger (jaren 60-70) een belangrijk trefpunt voor topsporters uit de roei- en kanosport. Boven de botenloods is een sfeervolle sociëteit met een groot terras en op de bovenste verdiepingen is eenvoudige slaapgelegenheid in 2 -en 3- persoonskamers, voorzien van een douche-wc-unit. Beneden in het huis is een kleine sauna. Direct ernaast nodigt het multifunctionele sportveld uit tot een partijtje tennis, basket-, volley-, of mini-voetbal.

De regio rondom de Saar staat bekend als een wandel- en fietsgebied bij uitstek met vele aangegeven routes. Voor het roeicentrum langs loopt één van de routes. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden en plaatsen die een bezoekje waard zijn.

Het deel van de Saar waarop (zonder sluizen) geroeid kan worden is 23 km lang. Door de unieke en beschutte ligging is een groot deel van het roeiwater vrijwel altijd rustig.

image27

logo


roeien Saar

skiff-beginnend

skiff-gevorderd

personal coach

locatie

wanneer?

cursusinformatie

inschrijven


s11

saarrowingcenter.com



s28


s29


nieuws

Met ingang van het seizoen 2014 worden de cursussen aan de Saar georganiseerd door Theo van den Broek en zullen verder voortgezet worden onder de naam Saarrowingcenter. Carla Beekman blijft als instructeur/coach betrokken bij de skiff cursussen in Dreisbach aan de Saar.

Het Saarrowingcenter komt voort uit de roeionderneming Roeiplezier/Enjoyrowing van Carla Beekman.

Sinds 1992 organiseert zij cursussen voor techniekverbetering in de skiff. Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, besloot zij in 2011 het aanbod verder uit te breiden met de locatie aan de Saar (D). Het aantal deelnemers verdrievoudigde!


.....contact: info@saarrowingcenter.com telefoon (mobiel) +31 6 512 00 637


Website©2013