cularis
roeien verbeteren coach on tour roeien Ratzeburg roeien Andalusië

roeien Andalusië

..... verbeter je roeitechniek in de skiff!

Als je je roeitechniek wilt verbeteren is de skiff één van de meest geschikte boottypes om dat te doen. De skiff geeft namelijk precies door waarmee je bezig bent. Echt de tijd nemen de verschillende elementen van de roeihaal nauwkeurig en uitgebreid te oefenen, is daarbij cruciaal. Als je eenmaal de verschillen kunt ervaren tussen een goede techniek en de mindere variant, dan staat niets je in de weg om binnen korte tijd progressie te maken.

Natuurlijk is het oog van de camera daarbij een onontbeerlijk hulpmiddel. Maar al te vaak is hoe je denkt dat je roeit, niet hoe het werkelijk is. Daarom vinden tijdens de ochtendsessie opnamen plaats van je roeitechniek die aansluitend worden geanalyseerd. Naar aanleiding daarvan krijg je een individueel aangepast oefenconcept, dat op het water zorgvuldig begeleid en getraind wordt. Vervolgens ga je zelf aan de slag met de opdrachten, waarbij de instructeur natuurlijk nog een oogje in het zeil houdt en je helpt.

Door zo intensief en geconcentreerd een aantal dagen bezig te zijn, ervaar je de balans, de verschillende facetten van de haal, het bootgevoel, het ritme, uiteindelijk als door een vergrootglas. Is dat eenmaal het geval, dan ben je ook steeds beter in staat met veel gevoel, en vooral tijdig, kleine correcties uit te voeren.

Voor je het weet roei je heerlijk ontspannen en glijdt de ranke skiff in volledige rust als nooit te voren door het water.

ALG5

Er wordt in principe geroeid in wedstrijdskiffs.

logo


roeien Andalusië

locatie

skiff-gevorderd

wanneer?

cursusinformatie

inschrijven


ALG23

www.roeiplezier.nlALG7


ALG8

.... contact/inschrijven

Website©2012