cularis
parapenten instructie winterreizen zomerreizen contact

Zomerreizen 2017

Engelberg - Zwitserland

Vliegen met uitzicht op het prachtige Vierwaldstedenmeer en de omringende bergen, of met een blik op de ontzagwekkende massieven en toppen in de Alpen. Heerlijk rustig omhoog vervoerd worden met soms zeer authentieke en betaalbare liftjes. In een gebied waar het ook goed toeven is op lager gelegen vliegstekken, als het boven te hard waait. Dat alles biedt de regio rond Engelberg, op een afstand van slechts 130 km van Basel, niet alleen via de snelweg goed bereikbaar, maar ook per trein. Vanuit een vaste plek trekken we er elke dag op uit.

Verbier - Zwitserland

Aan de zuidkant van de Alpen ligt deze prachtige stek die zeer veel vliegbare dagen kent. Tijdens de zomermaanden kun je met de lift omhoog en met diverse startmogelijkheden is dit indrukwekkende gebied, omgeven door toppen van 3500-4000 meter, prima te bevliegen. De combi-liftkaart biedt naast het vliegen verder een uitstekende mogelijkheid tot wandelen, mountainbiken en geeft ook dagelijks toegang tot het overdekte en buitenzwembad met een prachtig uitzicht op de Alpen.

Algodonales - Spanje

Een fantastische plek in het zuidwesten van Spanje. Vanaf het vliegveld van Malaga is het 1,5 uur rijden naar het noordwesten. Het niet-toeristische plaatsje Algodonales ligt in een natuurpark. Vanaf de huisberg heb je uitzicht op een prachtig berg- en heuvellandschap en het fraaie nabijgelegen stuwmeer kan je met vrijwel alle windrichtingen starten. Het meest bijzondere van de vliegstek is het regelmatig kunnen samenvliegen met de daar woonachtige gieren. Samen met hun is het genieten van de thermiek, die je natuurlijk ook iets makkelijker vindt met deze gevleugelde vrienden in de buurt. Vliegen onder milde condities in de winter en het voor- en najaar, maakt deze reis voor een brede groep piloten aantrekkelijk.

Madeira - Portugal

Het eiland ligt 500 km ten noorden van de Canarische Eilanden. Afgezien van de schitterende groene en kleurrijke natuur met grote verschillen tussen de noord - en zuidkant van het eiland, is het zeker ook een spannend eiland om te vliegen. Sommige vluchten van de hogere bergen naar de kust zijn ronduit avontuurlijk en aan de kust zijn prachtige vluchten voor stijle rotswanden en langs beboste kloven mogelijk. Voor de soarliefhebbers is er een uitstekende stek op loopafstand van het pension, waarvandaan echter regelmatig ook weer langere thermiekvluchten gevlogen kunnen worden. De landingen zijn vaak klein en niet echt vergevingsgezind en moeten dus absoluut beheerst worden, maar voor wie dat kan, staat niets een onvergetelijke reis in de weg met een heerlijke continue temperatuur van rond de 24 graden, een verlokkende oceaan en aangename terrasjes.


Zomerreizen

algo

Algodonales met uitzicht op Zahara en het meerParapenten op maat

Wil je met een paar piloten graag onder deskundige begeleiding op één van de stekken vliegen, neem dan contact op.


carlabeekman@xs4all.nl

informatie per telefoon 020-6186580

Carla is ruim 15 jaar actief geweest als KNVvL instructeur parapenten en vliegt sinds 25 jaar actief in de bergen.