cularis
parapenten instructie winterreizen zomerreizen contact

Vlieg-ski winter 2017/2018

Hoog vliegen, boven een sprookjesachtige witte wereld, of soaren en glijden langs de gedempte bergen. Skiën, voortzoeven over de besneeuwde hellingen en genieten van heerlijke afdalingen tussen de sfeervolle witte bossen. Een weekje vliegen en skiën is een fantastische combinatie. Of het vliegweer is of niet, je vakantie is altijd geslaagd omdat je bij minder ideale weersomstandigheden in ieder geval kunt skiën. En om maar meteen een misverstand uit de wereld te helpen, ook in de winter start je te voet, maar met (carve)skies, snow-board/big-foots kan het ook!!

Sinds 2000 begeleidt Carla Beekman de succesvolle winterreis. Carla is ruim 15 jaar actief geweest als KNVvL instructeur parapenten en is daarnaast ook gediplomeerd skileraar. Vliegen vormt het uitgangspunt tijdens de week en de ski-activiteiten (en ook de ski-instructie) worden daar volledig op afgestemd. Ideaal dus, omdat bindende lesafspraken met een skischool of gids overbodig zijn. Niet alleen de fijnafstemming tussen deze twee fantastische sporten maakt deze aanbieding uniek, maar vooral ook dat deelnemers tijdens hun vakantie in beide takken van sport professioneel begeleid worden.

Carla kent verschillende goede locaties voor deze reis; in overleg kan een bestemming gekozen worden. Eenmaal ter plaatse, liggen liften, landingsterrein, pension en winkeltjes allen in de buurt. Vanuit een klein gezellig dorpje (zonder massa-toerisme), onderneem je zowel je vlieg- als ski-activiteiten. Door de ideale ligging van de huisberg kan je in maart leuke thermiekvluchten maken. Het hoogteverschil bedraagt ruim 1000 m, dus ook rustige mooie glijvluchten zijn de moeite waard. Omdat de startplaats en het landingsterrein in de buurt van de liften liggen, is een soepele wisseling tussen vliegen en skiën mogelijk. In de kleine "Stüberls" op de berg en in het dorp is het tussen de bedrijven door goed toeven.

Ook niet-skiërs komen aan hun trekken. Langlauf, wandelen, sleeën, schaatsen en zwemmen is allemaal mogelijk in het dal. Naast alpine-skiën, zijn er voor toerskiërs uitgebreide mogelijkheden om tochten te maken.

Overnacht wordt in een pension met goede ruime 2/3 -persoons kamers.


andy

(foto:Andreas Busslinger)

introvs

(foto:Andreas Busslinger)


Deelnemen

niveau vliegen:
-bergbrevet 2 en 3
-een erkend internationaal brevet

niveau skiën:
-beginnende en gevorderde skiërs zijn welkom
-alsmede ervaren snowboarders

Sillian

Reis


De reis omvat:
-6-dagen liftpas voor het gehele skigebied
-7 overnachtingen met ontbijt en diner
-begeleiding en instructie voor vliegen en skiën
-bijscholing theorie/ techniekverbetering vliegen
-skiles en gidsing voor beginnende en gevorderde skiërs


Reisdatum in overleg
Kosten in overleg


Wil je met een groepje begeleid vlieg-skiën ?
Meer informatie? stuur een mailtje