cularis
jazz trio profiel optredens contact

profiel

Carla Beekman komt uit Amsterdam, waar ze twee jaar lang de jazzopleiding aan het Amsterdamse Conservatorium volgde, en contrabas studeerde bij Arnold Dooyeweerd. Daarnaast participeerde ze in jazzworkshops van de contrabassisten Hein van de Geyn, Red Mitchell, Rufus Reid, Todd Coolman en Ray Brown.

Ze speelde met diverse bezettingen in talloze café's, waaronder bijvoorbeeld het beroemde Amsterdamse jazzcafé Alto en op besloten (bedrijfs)feesten. Ze begeleidde ook workshops, jamsessies en Big Bands, waaronder de Amstel Big Band en de Conservatorium Big Band.

Ze speelde verder in België, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. In dit laatste land formeerde ze een eigen jazztrio, waarmee ze in de winterseizoenen in Gastein en de omgeving van Salzburg speelde. Met deze formatie bracht ze een CD uit.

Op dit moment is Carla Beekman actief met het Jazztones Trio, waarin ze samenspeelt met pianist Cajan Witmer en drummer Hans Beun. Met dit trio nam ze in 2007 een (demo)-cd op. Sinds 2007 speelt ze jaarlijks met dit trio in Hotel Europe, in de Zwitserse wintersportplaats Engelberg.


cb1